Big Shopkeeper

Big Shopkeeper

Foarte "trendy", foarte "additctive". Cei de la Pixel Federation, autori și ai jocului TrainStation, s-au întrecut pe ei înșiși si au adus pe Facebook această minunată producție. Au ales o temă care este oricui familiară, căci oricui îi place să facă cumpărături. Au adăugat tot ceea ce au putut gândi în materie de recompense și quest-uri, au forțat Flash-ul la maximum și a ieșit un joc ce vă va captiva din start.

Jocul se desfășoară într-un spațiu "pseudo 3D" ca și Farmville. Povestea e simplă, jucătorul pornește la drum cu un mic magazin, o brutărie. Pe parcurs trebuie să vândă marfa, să atragă cât mai mulți clienți, învingând concurența, și va trece apoi într-un magazin mai mare, într-un loc mai cu vad, cu alte mărfuri și alte provocări.

Spre deosebire de Farmville sau Trainstation, aici jucătorul trebuie să dea dovadă de atenție distributivă în cursul jocului. Rafturile trebuie reumplute periodic, casele de marcat trebuie golite, marfa trebuie adusă de la furnizori și, în afară de toate astea, mai trebuie să fie și cu ochii în patru la eventualii hoți care pot fura marfă din rafturi. Se adaugă și sarcina comună celorlate jocuri, de a extinde și "moderniza". În acest caz se poate îmbunătăți dotarea magazinului, rafturi mai mari, case de marcat mai moderne, diverse decorațiuni care pot crește "ratingul locației", angajare de personal (casieri, personal pentru curățenie sau aranjare de marfă la raft), se pot aduce noi mărfuri de la furnizori, sau extinde capacitatea magaziei de marfă. Totul dacă jucătorul are cu ce plăti. Și aici jocul excelează. Dacă în Trainstation, de exemplu, există doar monezi și nestemate, aici acestora li se adaugă o mulțime de alte "valute", cum ar fi inimioare, cărți de credit, bonuri, lingouri, fiecare putând fi câstigate în alt fel. Unele se primesc de la cumpărători în schimbul mărfii, dar altele pot proveni de la furnizori, sau chiar de la alți jucători. De asemenea există și o "bancă" unde se pot face "schimburi valutare". Jocul are bineînțeles și o latură de socializare, căci și aici se pot vizita jucătorii prieteni de pe Facebook primind unele recompense pentru aceasta.

Ca părți bune ale jocului pot menționa dinamica sa pronunțată și "story-ul" complex. Complexitatea sa generează și părtile mai puțin bune, uneori jocul devenind chiar exasperant de "stufos", regulile sale putând fi înțelese ceva mai greu. De asemenea am remarcat și câteva bug-uri, de exemplu de câteva ori casele de de marcat s-au "blocat" pur și simplu, datorită unor cumpărători cu coșurile goale care nu se mai mișcau din dreptul lor, în timp ce toți ceilalți se "văitau" că nu există case de marcat. De asemenea din când în când imi apare câte un mesaj de eroare "Conexiunea cu serverul a fost întreruptă", deși netul este ok.

Puteți găsi jocul pe Facebook sub denumirea de "Big Shopkeeper" sau pe portalul Pixel Federation la adresa corespunzătoare jocului . Jocul nu este încă integrat în portal, putându-se juca doar pe Facebook.

Reguli importante ale jocului

E obligatoriu sa va faceți upgrade la furnizori. Există diferite tipuri de clienți și fiecare preferă anumite produse. După ce atrageți un anumit număr de clienți de la concurență, următorii vor prefera un produs nou, astfel încât dacă furnizorii nu oferă acel tip de marfă, nu veți mai putea atrage clienți noi și veți juca degeaba. Trebuie să urmăriți ce marfă oferă concurența și să vă aduceți în magazin toată gama de produse respectivă

Încercați să măriți mereu spațiul de depozitare, altfel nu veți putea prelua toată marfa de la furnizori dacă lansați comanda pe o perioadă lungă de timp. Fiecare comandă preluată de la furnizori vă aduce "bronze contracts", utile pentru a upgrada furnizorii.

Încercați să investiți nestemate în rafturile care pot conține 1000 de produse din toată gama respectivă. Scăpați de corvoada reumplerii rafturilor și vă eliberați spațiu în depozit.

This article is my 8th oldest. It is 637 words long, and it’s got 0 comments for now.