Radio Condor Forum » Loc de dat cu capu' » [IT, Calculatoare] - Windows Package Manager


Started by oberon mai 24 2012, 16:12
oberon
Moderator
starstar
Posts: 62
avatar
mai 24 2012, 16:12
Am trait sa o vad si p-asta. Si ca de obicei in cazul windows, initiativa vine din partea unor oameni obisnuiti - ok, programatori obisnuiti. Acestia incearca sa aduca in lumea utilizatorilor Windows o practica ce pentru restul lumii inseamna normalitate. De 10 ani incoace.

Acestia au zis: Uitati-va la telefoanele cu Android - au Android Market, ma rog Google Play, de unde poti sa-ti instalezi ce program vrea muschiu tau. Vrei un program care sa calculeze cate calorii a consumat pisica ta cand a sarit pe dulap? - cauti si ai si sanse sa gasesti. Intr-un singur loc. Apoi instalezi cu o singura apasare pe buton.

Apple are AppStore - la fel.

Linux are programe ca Synaptic, Yast, care functioneaza similar cu cele de mai sus. De vreo 10 ani!. instalezi si dezinstalezi programe cu un singur click. Din "depozite" oficiale, care verifica programele si le "impacheteaza" cu atentie, astfel incat sa nu fie probleme. 99,99% gratuite.

Dar Windows?

Ca sa cauti un program pentru Windows e o aventura. In principiu trebuie sa cauti pe torrente sau prin vecini, prieteni, cunostinte, programe care de obicei sunt piratate, cu crackurile (si de multe ori virusii si troienii de rigoare) la pachet. De obicei aceste programe vin si cu optiuni de instalare ("unde se instaleaza? ce includem si ce nu includem?") pe care toata lumea le neglijaza, preferand sa clickeze "next... next... next... finish". Finish dupa care multi se trezesc cu toolbaruri, troieni. scareware si alte craposhenii. Care nu de putine ori pun calculatorul pe butuci. Si iar da-i cu format, reinstalare, cauta drivere, etc. etc.

In tot acest balamuc, cineva incearca sa aduca normalitatea. Normalitate pe care omul care n-a vazut altceva pe PC-ul lui decat Windows atatia ani de zile, a intalnit-o cand a inceput sa umble cu tablete si smartphone-uri.  

Cine si cum?
http://code.google.com/p/windows-package-manager/
redelre
Posts: 4
avatar
iul 09 2014, 17:16
Maremma Lupa.......lasa-ma bre cu windowsul meu si du-te bre...matale cu linuxul!!!!!!

Vai in Buhaciiii cu Linuxul...ca Widowsul E La PUTERE!!!! :)))))
Last edit: redelre iul 09 2014, 17:18
oberon
Moderator
starstar
Posts: 62
avatar
iul 15 2014, 11:52
Postarea de mai sus am scris-o acu doi ani. M-am uitat pe site si am vazut ca programul rezista inca:D
Da e adevarat, Windows mai e la putere pe desktopuri si laptopuri. Si o sa mai fie o vreme. Nu pentru ca ar fi usor de folosit (e din ce in ce mai dificil), dar pentru ca a prins vremuri (1985 - 2000) in care nu exista alta alternativa